Barion Pixel

A Dísznövény Webáruház cookie-kat használ, annak biztosítására, hogy a használata kifogástalan legyen, és a legjobb élményt nyújtsuk Önnek webáruházunkban.
Bővebb tájékoztatást adatkezelésünkről itt talál: Adatvédelmi nyilatkozatunk
(A beállításokat bármikor módosíthatja a képernyő bal sarkában megjelenő fogaskerékre kattintva!)

Rendben
Menü

15. Mit takar az elvárt talajelőkészítés, dísznövények ültetése előtt? - Dísznövény blog

Majercsik László kertépítészmérnök
15. Mit takar az elvárt talajelőkészítés, dísznövények ültetése előtt? - Dísznövény blog

Mozsár képMik is azok az okok, amik a talaj-előkészítést dísznövények ültetése előtt indokolják, továbbá mi is az a talaj-előkészítés?

A dísznövények számára, a talaj-előkészítés olyan, mint az ember számára a komfort, jobban érzi tőle magát, majd gyorsabban és egészségesebben fejlődik. A kielégítő, kellemes környezet, ami ideális a fejlődő élet számára - jelen esetben a fejlődő növény számára - nem kell különösebben indokolni, hogy hatásában pozitív, serkentő az egészségre, serkentő a fejlődésre, serkentő a kifejlődő élet megjelenésére, dísznövények esetén a dús, pompás virágzás, lombtömeg, megfelelő termet érthető ezalatt. Ebben nem különbözik a fejlődő dísznövény, a fejlődő gyerekembertől. A silány, szűkös, rossz ellátottságú környezet nem terem ép, egészséges embert, nem terem ép, egészséges növényzetet, ez könnyen belátható, és érthető.


A talaj-előkészítést sövény létesítése, valamint talajtakarók telepítése esetén nagyon ajánlott elvégezni.

Ez a két telepítési mód, melyek esetében viszonylag sok, sok esetben igen értékes dísznövény kerül kiültetésre.
A talaj-előkészítés ezeken a helyeken - sövény esetében a tervezett sávon, talajtakaró telepítése esetén a tervezett területen - első lépésben gyomirtást szükséges végezni. A gyomirtás, abban az esetben, ha egyszerű évelő vagy egynyári gyomokról van szó, végezhető vegyszeresen, totális gyomirtó használatával. Általában ez után várakozási időt szükséges tartani, minimum két hetet, ez alatt a gyomirtó hat, majd le is bomlik, így a később beültetett dísznövényekre már nem lesz hatással. Amennyiben fás szárú növények, mondjuk cserjék is szerepelnek a területen, akkor azokat ki kell ásni, a gyökereik eltávolításával.

Miután a gyomirtás megtörtént, a sávot vagy a területet szükséges megmozgatni!
Ez történhet ásással vagy gép segítségével, mondjuk rotációs kapa használatával. A talajmozgatás során a talaj felső része puhává, porhanyóssá válik, miáltal a csapadékot vagy a kijuttatott öntözővizet sokkal hatékonyabban fogadja be, a beültetett dísznövények gyökeréhez biztonságosan és gyorsan eljut a víz, hatékonysága a locsolásnak ezáltal megnő. A beültetett dísznövények gyökérzete a meglazított talajba könnyebben, és gyorsabban tud behatolni, így a dísznövények eredése biztonságosabb lesz, a kiültetett dísznövények akár száz százaléka is megeredhet.

A talaj-előkészítés talajmozgatás fázisában lehetőség van tápanyagot beforgatni a talajba, ez pedig később, a megeredt, fejlődésnek indult dísznövényekre lesz jótékony hatással.
Ezt azon túl is érdemes megejteni, hogy az általunk vállalt ültetések során kollégáink az ültetőgödrökbe beleteszik a választott dísznövények igényeinek megfelelő, tápdús virágföldet, ami a dísznövények eredéséhez, a gyökeresedés gyorsabb indulásához szükséges.

Mindezek együttes hatása kielégítően biztosítja azt, hogy elégedett legyen az Ön által választott dísznövények kellő fejlődésével, egészséges, dús megjelenésével.

Díszkert-szoba kép

A megfelelő környezet, komfort - kielégítő fejlődést produkál

Sövényekről és a talajtakarókról volt szó, mindkét kategóriát megtalálja, itt Dísznövény Webáruházunkban, tájékozódhat igényeikről, megtekintheti fotóikat, szükség esetén meg is tudja rendelni és mi szállítjuk, akár el is ültetjük Önnek!

Kattintson a képekre, sövénynövényeket és talajtakarókat talál és rendelhet tőlünk!

Fagyal sövény kép Kis télizöld meténg virágkép


Tartalomhoz tartozó címkék: dísznövények gyártás kertépítés

Keresés