Barion Pixel

A Dísznövény Webáruház cookie-kat használ, annak biztosítására, hogy a használata kifogástalan legyen, és a legjobb élményt nyújtsuk Önnek webáruházunkban.
Bővebb tájékoztatást adatkezelésünkről itt talál: Adatvédelmi nyilatkozatunk
(A beállításokat bármikor módosíthatja a képernyő bal sarkában megjelenő fogaskerékre kattintva!)

Rendben
Menü

Egész éves gyepápoló programok | ICL (Everris) különleges műtrágyáival

Egész éves gyepápoló programok | ICL (Everris) különleges műtrágyáival

Amikor a tél szorítása enged, és ön, kedves látogatónk a kertjében szemlét tart, biztosan elhatározza, hogy az idén fokozottabb figyelmet és gondoskodást tanúsít a díszkert állapotára.

Ez az elhatározás sokszor a tavasz katartikus első hatása után, valljuk be, hamar el is múlik. Ennek elkerüléséhez segítségképpen tesszük közzé ezt a tanulmányt, mely egész éves törődés a díszkertünk, és ezen belül főként a díszgyep számára, mondhatni minimális energia ráfordítást igényelve!


 

Elcsépelt szlogen: a szomszéd kertje mindig zöldebb, sokszor halljuk ezt mi is, pedig a szomszéd kertjét is mi gondozzuk, és a szomszéd is ugyanezt mondja! A következőkben bemutatunk néhány gyepfenntartó programot, majd virágágyás és cserjék táplálására is adunk útmutatást. Mindezek hatására az önök kertje most-már biztosan zöldebb lesz a szomszéd kertjénél, csak azt kérjük, ne figyeljen arra, amit a szomszéd mond erről!

Ebből a kicsit évődő bevezetésből is látható, hogy nincs két egyforma kert, valamint a kert megítélése mindig érzelmi alapon történik. Úgy gondoljuk ezzel nincs is semmi gond. Mindezek mellett azért néhány tennivaló akad, valamint néhány fontos termék szintén akad, amit a kert és a növényeink igényelnek.

Mindezekből követetkezik, hogy több választható megoldást szükséges kínálni, amelyek közül néhányat itt közreadunk, amik természetesen kötődnek a
Dísznövény Webáruházban beszerezhető termékek használatához, hiszen többek közzött az is vezérelt minket, hogy ezek a termékek megfelelő módon legyenek felhasználva. Ugyanis azt gondoljuk, hogy a megvásárlásuknak is ez az indíttatása!

Választhat a gyepfenntartó programok közül annak megfelelően, hogy évente hány alkalommal kíván műtrágyát kiszórni tápanyag pótlás céljából. Egy kis odafigyelés a téli hónapokra készülve, lenyűgöző eredményt adhat tavasszal. A szezon végén (szeptember-október) kijuttatott ICL (Everris) Őszi-téli Gyepfelkészítő (Landsceper Pro Pre-Winter) műtrágya segíti a gyep felkészülését a téli fagyokra és a hóval takart időszak átvészelésére. Az így kezelt felület télen is zöld marad, illetve kora tavasszal jobb lesz a kondíciója és gyorsabban indul!


Landscaper Pro logó általános gyepfenntartó programok ►
"Szezonban 1-szeri alkalmazás"

Gyepfenntartó táblázat 1Ehhez a programhoz az ICL (Everris) Hosszú hatástartamú Gyepfenntartó (Landscaper Pro Full Season) műtrágyája használatos, mely megbízhatóan 8-9 hónap alatt adja le tápanyagtartalmát, így mentesülünk az év közbeni fokozott odafigyeléstől, viszont az így kezelt gyepfelület az extrém igénybevételt (pl. focizás) nem viseli jól (erre a következő program készíti fel a gyepet)!

Az Everris nagyon hosszú hatástartamú műtrágyája egész szezonban ellátja tápanyaggal a díszgyepet. A táblázat alapján látható, hogy az ajánlott kijuttatás időpontja kora tavasz. Ha ez megtörténik március elején, akkor az adott időszakban megoldott a szükséges anyagok kiszórása, és elég idény végén az ICL (Everris) Őszi-téli Gyepfelkészítő (Landsceper Pro Pre-Winter) műtrágya használata. Ezek együttes alkalmazásával tökéletesen eleget tettünk a látványos és egészséges zöldfelület kívánalmainak.

Ahol a gyepfelület az idény során erőteljesebb igénybe vétel alatt áll, azoknak inkább javasolt egy ugyancsak erőteljes kezelés a szezon folyamán, amit az itt következő gyepfenntartó program révén mutatunk be:

Landscaper Pro logó általános gyepfenntartó programok ►
"Szezonban 2-szeri alkalmazás"

Gyepfenntartó táblázat 2Ehhez a programhoz az ICL (Everris) Közepes hatástartamú Gyepfenntartó (Landscaper Pro All Round) műtrágyája használatos, mely megbízhatóan 4-5 hónap alatt adja le tápanyagtartalmát. A kezelést a szezon folyamán meg kell ismételni, cserébe a fokozott használatnak sokkal megfelelőbb, ellenállóbb gyepet nyerünk.

Az ICL (Everris) ezt a programot és műtrágya típust kifejezetten az intenzív gyephasználat igényeihez igazította. A táblázat alapján látható, hogy az első kezelés időpontja megegyezik az előző program kezelésének idejével, azaz szintén kora tavasz, március eleje. Hatása nyár beköszöntével csökken, javasolt a következő megejtése, ennek hatására éri el a gyep azt a kondíciót, amely alkalmassá teszi az aktív használat elviselésére is! Mindezek után, szezon végén szintén javasolt az Everris Őszi-téli Gyepfelkészítő (Landsceper Pro Pre-Winter) műtrágya kiszórása, miáltal a következő szezon erőteljesebb igénybevételét is megalapozhatjuk.

Az előzőekben bemutatott két gyepfenntartó program alkalmazkodik a díszkert egyedi használatához. A nyugodtabb, kiegyensúlyozott és az intenzív, sportos igénybevételeknek egyaránt meg tudunk felelni az ICL (Everris) cég megfelelően alkalmazott termékeivel. Látható, hogy bármelyik használat valósul is meg az Ön kertjében a tápanyag-utánpótlás megvalósítása nem igényel masszív, rendszeres kerti munkát. Köszönhető ez a felhasznált gyepműtrágyák lassú feltáródású tápanyag-kijuttatási képességének.


Egyetlen fontos feladatunk adódik a műveletek elvégzése kapcsán, és ez az egyenletes m2-enként meghatározott mennyiség lehetőség szerint minél pontosabb kijuttatása. Ehhez a Dísznövény Webáruházban jelenleg 2 eszköz áll rendelkezésre, mindkettő meg is vásárolható, és a cél érdekében ajánlott valamelyik beszerzése:

Everris Easy Green repítőtárcsás műtrágyaszóró

beállítási útmutatóját itt mellékeljük:

Easy Green táblázat

Rendelkezésre áll még egy kézi változat, mely a pontosság és kényelem tekintetében nem versenyezhet az előző eszközzel, árban viszont igen:

Everris Handy Green II kézi műtrágyaszóró

Handy Green II kézi műtrágyaszóró

A gyártóról tájékozódhat, ha a cég nevére kattint ICL (EVERRIS)


» Tehet észrevételt, megjegyzést, valamint kérdezhet a témával kapcsolatban:

Tartalomhoz tartozó címkék: ajánlat gyártás kertgondozás

Keresés